Marokkaanse soep met couscous(maaltijdsoep voor als de tijd eens ontbreekt om uitgebreid te koken)

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik tomatnecrèmesoep
  • 250 gr lams-of rundsgehakt
  • 1 teentje look en 1 rode ui
  • 1 courgette en 1 potje witte bonen van ong 350 gr
  • 40 gr couscous
  1. In pan 750 ml. water met soep aan de kook brengen. Intussen van gehakt kleine balletjes rollen. Ui en knoflookteentje pellen en fijnsnipperen. Courgette wassen en in blokjes snijden.
  2. In koekenpan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Courgetteblokjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Bonen in zeef laten uitlekken.
  3. Bonen, couscous, gehaktballetjes en courgettemengsel aan soep toevoegen en soep ca. 6 minuten op laag vuur zachtjes koken tot gehaktballetjes gaar zijn.
hildeke3105