Marokkaanse Msemmem

8 60 3 5
Aantal personen:
  • 1 kopje fijn griesmeel
  • 1 kopje fijne bloem
  • 1 theelepel zout
  • aroma: vanille
  • 1/2 kopje maïsolie
  • 1/2 kopje water
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  1. Zeef de bloem met de bakpoeder, meng ook het fijne griesmeel erdoor, aroma en zout erbij, de olie erdoor en beetje per beetje het water erbij mengen, het moet een bal vormen, is het te nat naar gevoel dan doe je er wat gewone bloem bij.
  2. Eens je een geheel hebt dat wat grof aanvoelt is het de kunst om toch even te blijven doorkneden je krijgt na wat intens kneedwerk een zacht glanzend elastisch deegje.
  3. In kleine porties bolletjes van maken een 4 tal.
  4. Eventjes de deegballetjes laten rusten op kamertemperatuur.
  5. Je rolt het balletje uit tot een grote cirkel dit met behulp van een met olie besprenkelt werkblad, je vouwt de 2 bogen van de cirkel naar binnen zodat je een lange rechthoek krijgt, van de lange rechthoek ga je een vierkant maken.
  6. De linkst kant van rechthoek naar midden toe plooien en dan de rechtse flap er helemaal over.
  7. Zo heb je van een uitgerolde cirkel blijven besprenkelen met wat olie een rechthoek en dan een vierkantje gemaakt.
  8. Je neemt een pannenkoekenpan op heet vuur en legt er de vierkantjes in , hou goed in oog en keer aar keer om.
  9. Je serveert dit zoet met honing of hartig met olijfolie of roomboter.
Djamke