Marokkaanse macaroni

19 55 3 5
Aantal personen:
  • 200 gr macaroni elleboogjes
  • 100 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • verse koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 volle th zout
  • 1 mespunt saffraan
  • halve tl kaneel poeder
  • halve tl paprika poeder
  • halve tl garkom
  • 1 blokje knorr rund
  • 1 blokje maggie tuinkruiden
  • 1,5 liter water
  1. Doe een scheut gemengde olie in een ruime pan en bak het gehakt hier helemaal los en bruin. Hak het uitje fijn en voeg het hieraan toe.
  2. Snijd de wortel in 6 lange repen en hak ook deze fijn, voeg deze ook aan het gehakt mengsel toe en bak even goed mee.
  3. Voeg nu alle kruiden en de koriander toe.
  4. Goed roeren en voeg hier nu 1,5 Liter water toe, zet het vuur hoog tot het water begint te koken laat het zo nog 10 min op laag vuur met deksel koken.
  5. Voeg nu de macaroni toe en laat nog een 10 min koken, onder af en toe roeren.
  6. Als de macaroni gaar is doe je het gerecht direct in een ovenschaal, en sluit deze met aluminiumfolie.
  7. VOOR : Laat het gerecht zo minimaal 20 min staan voor je serveert, het neemt namelijk nog vocht op.
  8. NA : Schrik niet als het op soep lijkt het hoort zo als je het 20 min hebt laten staan is de macaroni bijna droog maar perfect klaar
doreen_1