Marokkaanse kippenbouten

20 40 4 5
Aantal personen:
  • 2 rode uien
  • 3 wortelen
  • 600 gr kippenbouten
  • 80 gr chorizo
  • 4 grote romatomaten
  • 200 gr kikkererwten
  • 300 ml kippenbouillon
  • 5 el sherry
  • 2 el 'ras el hanout' kruidenmengeling
  • verse koriander
  • versgemalen peper
  • zout
  1. - verwarm de oven voor op 180°C
  2. - maak een marinade van 2 el olijfolie en de ras el hanout kruiden
  3. - besmeer de kippenbouten met de marinade en laat ze even rusten
  4. - snij de ui en wortel in kleine stukjes en de tomaten in partjes
  5. - leg de kippenbouten in een grote vuurvaste schotel en voeg er de schijfjes chorizo aan to
  6. - schik er de ui, wortel, tomatenpartjes en kikkererwten bij
  7. - kruid met peper en zout, giet er de kippenbouillon en sherry over en laat 30 minuten garen in de oven
  8. - haal de kippenbouten uit de oven en bestrooi ze met verse koriander
  9. Serveer met couscous en/of naanbrood.
Lydievr