Marokkaanse kip met olijven en ui

8 120 3 5
Aantal personen:
  • 2 kippen
  • 4 uien
  • olijven
  • koriander
  • peterselie
  • 2 koffielepeltjes zout
  • 1 koffielepeltje kurkuma
  • 1 koffielepeltje gember
  • 1 koffielepelttje citroensap
  • 1 koffielepeltje lookpoeder
  • 1 koffielepel peper
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • 1 mespuntje saffraan
  1. Het beste is de dag voordien de kippen schoon te maken en te marineren. voor de marinade: Gooi je het volgende in de hakmolen: 2 uien, koriander, peterselie, alle kruiden, je doet er een 2 grot glazen water bij en goed mixen en ook drie grote eetlepels olijfolie Met die marinade ga je de kip inwrijven en binnen ook een beetje vullen. Je gaat marinade over moeten hebben en houd dit bij in een apart potje. Je dekt de kippen af en plaats in koeling. Dag nadien leg je ze op een bakplaat en doe je er een scheutje olie over. Dek af met zilverpapier en in de oven op 180 graden. Je ziet zelf wanneer die gaar is. Je gaat de andere uiten in schijfjes snijden. je giet de overige marinade in een pot en laat hem indikken. Het kan zijn dat je wat kruiden moet bijvoegen of water: is een beetje op gevoel. Je doet er ook de uien bij en nadien de olijven. Haal het zilverpapier af de kippen en laat ze nog even bovenaan bruinen. Laat het u smaken.
samsamal