Marokkaans aardappel-pompoengerecht

10 0 2 5
Aantal personen:
  • 500 g pompoen, geschild en zonder zaden
  • 4 grote aardapppelen
  • 400 g tomaten uit blik met hun sap
  • 250 ml groentebouillon
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl gember
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 60 ml citroensap
  • 1 el honing
  1. Snijd de pompoen in blokken van 4 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in acht even grote stukken. Kook de pompoen en de aardappelen samen met de tomaten in hun sap en de bouillon.
  2. Snijd de abrikozen in stukken. Voeg de kaneel, de gember, de cayennepeper, het citroensap en de honing toe. Dek af en laat 25-30 minuten sudderen. Schep door het aardappelpompoenmengsel en serveer op een schaal.
sofied