Marokaanse gehaktballetjes in saus

28 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 Kg gehakt
  • 5 geraspte tomaten
  • 1 ui
  • 1 ui geraspt voor het gehakt
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl peper
  • half bosje peterselie
  • half bosje koriander
  • 1 volle tl zout
  • half eetl tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook olie
  1. Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte ui , de heflt van de fijn gesneden peterselie en koriander en dan voeg je halve th zout of wat maar , voeg dan de paprika poeder en de komijn en peper, dit goed samen mengenen dan ga je er kleine bolletjes van vormen van gelijke grote, als je dat hebt gedaan dan verwarm je een scheut olie in een koekenpan en doe de geraspte ui en de knoflook er in goed fruiten dan voeg je 1 tl peper, 2 tl komijn en 2 tl paprikapoeder en wat saffraan dat meng je met elkaar een paar tellen dan voeg je de rest van de peterselie en de kosbar en de gehakte tomaat en tomatenpuree zout naar smaak laat dit goed sudderen en voeg dan water toe als dit kookt leg je de balletjes er weer in laat dit een 20 min goed doorkoken tot de saus is ingedikt
  2. proef of er nog wat zout bij moet, dan serveer je het met olijven en krokant gebakken frietjes
doreen_1