marmercake

48 70 4 5
Aantal personen:
  • 3 eieren
  • 200 g fijne suiker
  • 6 eetlepels volle melk
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 zakje gistpoeder
  • 25 g cacaopoeder
  • vetstof
  • 125 g boter
  1. Verwarm de oven op 150graden
  2. Splits de eieren
  3. Laat de boter en de suiker smelten in een warmwaterbad
  4. Klop op tot een roomige massa
  5. Voeg er in een mengkom de eidooiers,melk, de gezeefde bloem en de gist aan toe
  6. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag
  7. Verdeel het in twee gelijke porties
  8. Voeg bij een deel de vanille essence en bij de andere het cacaopoeder
  9. Schep het vanillebeslag in een goed ingevette en met bloem bestrooide rechthoekige cakevorm
  10. Schep de chocoladebeslag op
  11. Bak de cake 45 a 50 minuten in het midden, van de oven op 150 graden
  12. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster
chrisje75