Mangoparfait met fruit

456 30 3 5
Aantal personen:
  • 2 mango's
  • 4 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
  • 24 aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  1. - Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. - Pureer het mangovruchtvlees met het sinaasappelsap tot een glad mengsel.
  3. - Snij 20 aardbeien in plakjes en hou er vier heel.
  4. - Bedek de bodem van 4 (wijn)glazen met een dun laagje mangoparfait en bedek met een
  5. laagje aardbei.
  6. - Klop de eiwitten stijf en voeg er beetje bij beetje suiker bij. Garneer elk glas met de
  7. meringue.
  8. - Werk af met enkele plakjes aardbei en/of stukje mango.
  9. - Zet de glazen afgedekt met plastic folie 15 minuten in de koelkast alvorens te serveren.
  10. TIP: Voeg er eventueel ook nog kiwi aan toe. Schil een 4tal kiwi's en snij ze in plakjes. Verdeel ze over de glazen.
Nancy V