Mandarijntaartje met chocolade

365 0 3 5
Aantal personen:
  • 16 verse mandarijntjes
  • Solo in wikkel
  • 2 dl light room
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rol marsepein
  • 2 eigelen
  • 2 volledige eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g zwarte chocolade
  • 1 potje sinaasappelconfituur
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Ontrol het bladerdeeg op een schoon werkblad, schik het in een met Solo beboterde taartvorm (24 cm diameter) en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  3. Rol met een deegrol de marsepein uit en leg deze bovenop het bladerdeeg. Schik hier de mandarijnpartjes over (verwijder bij verse mandarijntjes zoveel mogelijk de velletjes).
  4. Meng nu de eieren en eigelen met de light room en de suiker tot een glad beslag. Giet dit beslag over de taart en strooi er stukjes chocolade over.
  5. Laat de taart een half uur bakken in de oven. Laat de taart goed afkoelen en smeer er ten slotte nog wat sinaasappelconfituur over zodat ze mooi blinkt.
Solo