maltesermuffins met chocoladetopping

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 50 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 10 gram zout
  • 2 eieren
  • 1.5 dl melk
  • 15-20 maltesers
  • 200 gram boter
  • 200 gram bloemsuiker
  • 30 gram cacaopoeder
  1. VOOR DE MUFFINS
  2. - voor verwarm u oven op 180 graden
  3. -smelt de boter
  4. - zeef alle droge ingrediƫnten bij elkaar
  5. -meng de melk , boter en eieren bij elkaar
  6. - doe de natte ingrediƫnten bij de droog en meng tot een homogeen beslag
  7. -hak de maltesers fijn
  8. - doe de maltesers onder het beslag
  9. - bak in de oven zo een 20-25 min
  10. VOOR DE TOPPING
  11. -zorg dat de boter op kamertemperatuur is
  12. - meng de boter met de bloemsuiker en cacaopoeder tot een mooie massa
  13. AFWERKING
  14. als de muffins zijn afgekoeld , spuit je met een spuitzak een mooi toefje op de muffins
  15. - zet er als laatste nog een malteser op
  16. SMAKELIJK
lilalolaatjee