Malse vanillewafels

10 45 2 5
Aantal personen:
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 500 gram gewone patisseriebloem
  • 900 gram Fijne suiker
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 1 kg boter (Solo)
  • 8 eieren
  1. 1.- Doe de boter (solo) en suiker +vanillesuiker in een kookpot en zet op een laag vuurtje tot alles gesmolten is (OPGELET! niet koken of bakken, boter moet geel blijven), zet dit dan van het vuur
  2. 2.- Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het botermengsel en klop het eiwit op
  3. 3.- Meng de 2 soorten bloem onder elkaar en zeef deze onder het botermengsel, daarna mag het eiwit erbij (voorzichtig onderspatelen)
  4. 4.- Bak de wafels in je wafelijzer en laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos.
  5. 5.- De wafels zullen eerst hard zijn, maar na een dag zijn ze lekker mals.
  6. 6.Smakelijk!
sofienoel