Malse vanillewafels

136 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 500 gram gewone patisseriebloem
  • 900 gram Fijne suiker
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 1 kg Boter (Solo)
  • 8 Eieren
  1. - Doe de boter (solo) en suiker +vanillesuiker in een kookpot en zet op een laag vuurtje tot alles gesmolten is (OPGELET! niet koken of bakken, boter moet geel blijven), zet dit dan van het vuur
  2. - Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het botermengsel en klop het eiwit op
  3. - Meng de 2 soorten bloem onder elkaar en zeef deze onder het botermengsel, daarna mag het eiwit erbij (voorzichtig onderspatelen)
  4. - Bak de wafels in je wafelijzer en laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos.
  5. - De wafels zullen eerst hard zijn, maar na een dag zijn ze lekker mals.
  6. Smakelijk!
sofienoel