Malse konijnenbout met venkel-knolselderijpuree

2 130 4 5
Aantal personen:
  • 4 konijnen achterbouten
  • 2 dikke venkelknollen
  • 1 grote4 knoldelderij
  • 25 gr roomboter
  • 2 dikke uien in halve ringen
  • 1 flesje herfst bockbier 30 cl
  • 1 pot wildfond 350 ml
  • 3 plak ontbijtkoek in blokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 beker crème fraîche
  • 2 el bladpeterselie gehakt
  • peper en zout uit de molen
  1. Bestrooi de bouten met peper en zout. Smelt de boter en bak de bouten rondom mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit in het bakvet de uien zachtjes goudbruin in circa 4 minuten.
  2. Leg het vlees in de pan en schenk de wild fond en de herfstbock erbij. en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laas en "smelt" de ontbijtkoek in het vocht. Voeg de rozemarijn toe. en stoof de konijnenbouten met de deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar.
  4. Schil de knolselderij en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon en snij in stukken. Kook de groente samen in water met zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer. Roer er de crème fraîche erdoor en proef. Voeg zo nodig nog peper en zout uit de molen toe.
  5. Verdeel de puree over 4 borden en leg de bout ernaast met wat jus of er bovenop. en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Love to Cook