Makreel met slaatje van komkommer en dille, wasabi-emulsie en rode ui

165 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 makrelen
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1 busseltje verse dille
  • 2 el zure room
  • 1,5 dl light room
  • 5 g wasabi
  • sap van 1/2 limoen
  • peper van de molen
  • zeezout
  1. Maak de makrelen schoon, kruid ze met peper en zout in de buikholte en wikkel ze in ingeoliede aluminiumfolie.
  2. Snijd de komkommer in reepjes met de hand of met behulp van een groenteschaaf.
  3. Pluk de dille en meng dit bij de komkommer.
  4. Snijd de uien in fijne ringen.
  5. Meng de wasabi en de zure room met het sap van de limoen, kruid met peper en zout.
  6. Meng de light room met de zure room en wasabi.
  7. Gaar de makrelen in een oven van 180°C gedurende ongeveer 7à 8 minuten of leg ze op de barbecue.
  8. Meng wat van de wasabi-emulsie onder de komkommer en voeg er de grof gesneden dille aan toe. Breng verder op smaak.
  9. Schik de komkommersalade op de borden, leg er de makreel bovenop en werk af met de schijfjes rode ui en de wasabi-emulsie. Je kan de rode ui laten meegaren met de makreel, zo word het iets minder pittig. Maar de combinatie van deze overheerlijke vette vis met het frisse van de uitjes zal je zeker bekoren!
Solo