Makkelijke rode Thaise curry

439 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g kipfilet
  • 2 rode ajuinen
  • 2 rode paprika's
  • 200 g worteltjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 el rode curry pasta
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  1. Snijd de kip in kleine reepjes. Snijd de ajuin en de paprika's in reepjes. Snijd de wortels of rasp ze grof.
  2. Warm 1 eetlepel margarine op in een grote pan, en roerbak de ajuin tot die doorzichtig is. Voeg de wortels en paprika toe, en bak gedurende 5 minuten op een medium-hoog vuur. Verwijder de groenten uit de pan. Voeg de vleesreepjes toe aan de pan en bak beide zijden bruin gedurende 5 minuten. Doe de groenten terug in de pan.
  3. Voeg de kokosmelk, 100ml water, rode curry pasta en het Knorr bouillonketeltje Kip toe. Kook het gedurende 5 minuten. Opdienen met jasmijn rijst, besprenkeld met verse basillicum of koriander.
Solo
Meer inspiratie

ThaisGevogelteHoofdgerecht