Makkelijke Maandag Spinazie Ovenschotel Voor Twee

29 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr verse spinazie
  • 375 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • zout en peper nootmuskaat
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 100 gr hamblokjes
  • 5 plakken belegen kaas
  • 25 gr pijnboompitjes
  1. Echt lekker vers is deze ovenschotel van spinazie. Een complete, makkelijke maaltijd speciaal op maandag .
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  3. Kook de aardappelschijfjes in ruim kokend water met zout 3 minuten.
  4. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie telkens in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur.
  5. Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebron en laat het wat afkoelen.
  6. Klop het ei los met de melk. Schep de hamblokjes en het eimengsel door de spinazie.
  7. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg de helft van de aardappel plakjes op de bodem. Schep het spinazie mengsel erop en vervolgens de rest van de aardappel plakjes. Dek het af met de plakken belegen kaas. Bestrooi het met de pijnboompitten.
  8. Laat de schotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten garen en een mooi krokant korstje krijgen.
Love to Cook