Makkelijke Maandag andijvieschotel met ham en ei uit de oven

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1000 gr schoongemaakte gesneden andijvie
  • 700 gr koelverse aardappelschijfjes
  • 150 gr gekookte achterham dikke plak in reepjes
  • 4 hardgekookte eieren in plakken
  • 25 gr roomboter
  • 100 gr geraspte kaas ( jong belegen kaas)
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC.
  2. Smelt in een hapjespan de boter. Laat de andijvie al omscheppend in 10 minuten slinken.
  3. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes.
  4. Schep de hamreepjes met zout en peper naar smaak door de andijvie. Schep de andijvie in de ovenschaal.
  5. Leg er dakpansgewijs eerst de plakjes ei en vervolgens de aardappelschijfjes op. Bestrooi met de kaas en bak de andijvieschotel in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin.
  6. Bron vrouw .nl
Love to Cook