Maki-sushi

34 60 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 7 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 koffielepe zout
  • Wasabi uit een tube of wasabipoeder
  • 200 g sushirijst (rondkorrelige sushirijst)
  • 4 nori vellen
  • japanse sojasaus
  1. Was de rijst grondig. Breng een kwart liter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur lager.
  2. Laat in 20 minuten gaar koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Doe azijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door. Meng door de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  4. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje.
  5. Maak je vingers nat en leg een kwart van de rijst op het vel. Verdeel gelijkmatig.
  6. Laat aan de boven- en benedenrand 2 centimeter open.
  7. Snij de vulling naar keuze in repen van een centimeter breed en dik.
  8. Leg in de breedte op de rijst. Strooi er naar wens wat zalmeitjes of sesamzaad over. Rol met behulp van het matje de nori om de rijst heen. Druk aan, ook de uiteinden.
  9. Doe de lange sushi in plasticfolie tot gebruik.
  10. Maak de volgende drie rollen op dezelfde manier.
  11. Snij de rollen met een koud en vochtig mes in zes tot acht stukken.
  12. Maak de wasabi aan met wat water tot hij vloeibaar is.
  13. Doe de wasabi en sojasaus in kleine kommetjes.
Solo
Meer inspiratie

JapansRijstVoorgerecht