Makarons met mokka

255 50 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 120 g poedersuiker
  • 0.5 dl slagroom
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 eiwit
  • 50 g mascarpone
  • paar druppels koffie-extract
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng het amandelpoeder met de suiker.
  3. Klop het eiwit op in een kom en spatel er voorzichtig het amandel- en suikermengsel onder.
  4. Spuit het mengsel op een beboterde bakplaat in rondjes van 3 cm.
  5. Bak de koekjes gedurende 15 à 20 min.
  6. Klop de room op met de suiker. Meng het daarna met de mascarpone.
  7. Breng op smaak met enkele druppels koffie-extract.
  8. Spuit met een kleine, effen spuitmond kleine bolletjes vulling op de helft van de koekjes en dek ze af met de andere helft.
  9. Bestrooi ze met poedersuiker.
  10. Leg de makarons op een schotel en serveer binnen de 3 uur.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserie