Maiskoekjes als bijgerecht of aperitiefhapje.

11 25 4 5
Aantal personen:
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 klein ei
  • 200 gr mais uit blik uitgelekt
  • 1 klein sjalotje gesnipperd
  • 2 el peterselie (platte) fijn gesneden
  • 100 ml melk
  • 1/4 stukje rode peper ( of meer naar smaak) fijngehakt zonder
  • snuf peper gemalen zeezout
  • 25 gr belegen geraspte kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • bosui of peterselie ter garnering
  1. In mijn schrift staan al courgettekoekjes en preikoekjes, die ik al meerdere malen als bijgerecht heb gemaakt en steeds een succes bleken. Deze kun je mooi vooraf maken en naderhand in de oven opwarmen. Heerlijk als bijgerecht of als aperitiefhapje.
  2. Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk een snufje zeezout. en roer er het gesnipperde uitje en de fijn gehakte rode peper door.Voeg dan de geraspte kaas en de mais toe en roer het geheel goed door.Voeg de peterselie toe en zo nodig nog peper en zeezout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en neem per maiskoekje 1 opgehoopte el beslag. Druk aan in de pan en bak aan één kant goudbruin en keer zo. bak de andere kant ook goudbruin.
  4. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Garneer met bosui ringetjes of peterselie
Love to Cook