Maiale e peperoni - Varkensvlees met paprika

8 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 g varkenshaas in blokjes
  • 600 g verse rode paprika's of ingemaakte paprika's
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 40 g reuzel
  • 4 eetl azijn
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 6 eetl olijfolie
  • zout & peper
  1. Smelt de reuzel met 3 eetl olijfoliein in een pan en bak de stukken vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, chilipeper en wat zout en peper toe. Bak het vlees in 20 minuten gaar.
  2. Halveer de paprika's en verwijder steeltjes en zaadlijsten. Verhit de resterende olie in een andere pan en bak de paprika's tot ze gaar zijn. Voeg de azijn en zout toe.
  3. Doe de paprika's bij het vlees (of voeg ingemaakte paprika's toe) en vermeng alles. Roerbak nog 5 minuten, zodat de smaken zich mengen.
  4. - Serveer brood bij.
brubru