Madeleines

36 80 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 200 ml Solo Vloeibaar + extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 g griessuiker
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  1. Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
  2. Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
  3. Voeg de bloem en het zout toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
  4. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  5. Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Vloeibaar. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
  6. Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C.
  7. Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht