Macarons

15 180 1 5
Aantal personen:
  • 140 gram eiwit
  • 180 gram kristalsuiker
  • 160 gram poedersuiker
  • 160 gram amandelpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 250 ml room
  • 300 gr puur of witte chocolade
  • 50 gram boter
  1. Macarons
  2. 140 gr eiwit goed opkloppen (met robot) en geleidelijk aan de suiker toevoegen (in 2 keer en geleidelijk aan). Poedersuiker en amandelpoeder zeven en mengen. Hierbij het eiwitmengsel toevoegen en zachtjes mengen, zodat het geheel luchtig blijft. Eventueel kleurstof of cacaopoeder toevoegen. De bereiding met eventueel een spuitzak in de vorm spuiten en even laten staan zodat ze een korstje vormen.
  3. 13 min bakken op 150 graden op geventileerde lucht, niet op grill. Uit de oven halen en even laten afkoelen en dan uit de vorm halen. Dan openleggen om op te vullen. Best niet op elkaar leggen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  4. Ganache:
  5. 250 ml room koken. De chocolade toevoegen (in geval van witte ganache iets minder room gebruiken. Alles goed mixen en laten afkoelen.
kavercau