macaroni

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram pasta
  • 80 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 200 gram hespenblokjes
  • 1 liter melk
  • 200 gram kaas
  • 1 snuifje zout, peper en nootmuskaat
  1. 1) kook de pasta met het zout al dente
  2. 2) zet een kom op het vuur zet het vuur gemiddeld voeg eerst de boter toe en laat een beetje smelten voeg dan de bloem toe meng tot een glad papje
  3. 3) voeg de melk toe en laat (al roerend) op hoge stand van het vuur staan tot de roux (het gladde papje) is opgelost
  4. 4) haal van het vuur en meng de kaas erdoor
  5. 5) voeg de hespenblokjes toe
  6. 6) kruid de saus met peper een beetje zout (want dat is al in de pasta) en nootmuskaat
  7. 7) meng de saus en de pasta
Marjolein D'hooge