Macaroni uit de oven met ham en broccoli. Met 2 vegetarische variaties

5 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 stronk broccoli kleine roosjes
  • 300 gr macaroni
  • 500 ml melk
  • 1 zakje bechamelsaus( Grand Italia)
  • 150 gr belegen geraspte kaas
  • 1 teen knoflook geperst
  • 50 gr Parmezaan of Grana padano geraspt + iets extra
  • 250 gr hamblokjes
  • 3 el paneermeel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Dit recept voor macaroni uit de oven valt bij iedereen in de smaak! Serveer met een gemengde salade.Kook de macaroni 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat aangegeven; kook de laatste 4 minuten de broccoliroosjes mee.
  3. Giet pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Meng er de kazen en knoflook door en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de pasta, broccoli en ham door de saus. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas (of Grana Padano) en paneermeel. Bak de pasta in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een gemengde salade
  5. Variatie 1: Maak een vegetarische variant met blauwe kaas en kappertjes. Laat de ham weg en meng door de bechamelsaus 100 g Gorgonzola, 100 g geraspte belegen kaas en 2 el uitgelekte kappertjes.
  6. Variatie 2: Met bloemkool en tomaat. Gebruik roosjes bloemkool in plaats van broccoli. Beleg de pasta in de ovenschaal nog met 2-3 in dunne plakjes gesneden tomaat en bestrooi ze met kaas en paneermeel. Bak de pasta in de oven zoals hierboven beschreven.
Love to Cook