MACARONI OVENSCHOTEL MET KIP EN SCAMPI

44 25 4 5
Aantal personen:
  • 250 G MACARONI
  • 1/2 RODE PAPRIKA
  • 1/2 GELE PAPRIKA
  • 8 VERSE TOMATEN GOED RIJP
  • 1 POTJE ROOM
  • 250 G CHAMPIGNONS
  • 1 GLAS RODE WIJN
  • 3 LAURIERBLAADJES
  • 1 VLEESBOUILLONBLOKJE
  • 250 G KIPFILET
  • 16 SCAMPI
  • 1 THL PILLI PILLI
  • 1 KOFFIEL PAPRIKAPOEDER
  • 1 POTJE GECONCENTREERD TOMAATPUREE
  • TABASCO
  • PEPER / ZOUT
  • 2 sjalotten
  • 3 TEENTJES LOOK
  • gemalen kaas emmental
  1. SAUS
  2. Snij sjalot en look fijn stoof deze in een grote pot
  3. bak de champignons mee en de reepjes paprika ongeveer 5 min, voeg de gepelde tomaten in blokjes gesneden toe even stoven en dan de rode wijn
  4. laurier, vleesblokje, peper zout, tabasco ( paar keer schudden ), paprikapoeder, pilli pilli, geconcentreerd tomaatpuree en laat alles klein uurtje sudderen
  5. kook de macaroni gaar en laat uitlekken
  6. pel de scampi en verwijder het darmkanaal ( rauw laten )
  7. snij de kipfilet in reepjes en bak deze in wat boter kruid met peper en zout
  8. als de saus klaar isgiet je er een potje room bij goed roeren
  9. leg e macaroni in een ovenschotel en overgiet met de saus, leg er de stukken kipfilet tussen en de rauwe scampi bestrooi met gemalen kaas en strooi er wat paprikapoeder over nog lekkerder van de dag ervoor dit kan zo in de frigo tot de dag erna
  10. oven 10 min voorverwarmen op 200°
  11. dan 45 min in de oven
kaat1507