Macaroni ovenschotel met 3 kazen en chorizo

60 45 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr macaroni elleboogjes
  • 1 `zakje geraspte oude kaas
  • 3/4 kopje geraspte parmezaan
  • 1/2 kopje buffel mozzarella fijn gesneden
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 stukje choriso fijn gehakt
  • 4 teen knoflook
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 1 vleestomaat in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 tl tijm
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 750 gr tomatensaus
  • 1 kopje halfvolle melk en 150ml kookroom
  • 4 gr bloem en 40 gr boter
  • 1 handje peterselie fijn
  1. Eeen traktatie deze ovenschotel , Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje.
  2. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorie├źn, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft .
  3. Kook de macaroni gaar in een pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Neem een flinke hapjespan of braadpan, beetje olie er in en braad het gehakt, de knoflook, ui en tomaat aan. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
  5. Voeg de tomatensaus toe met de chorizo, breng aan de kook en laat even pruttelen. Voeg nu de gekookte macaronischelpjes toe en roer dit goed door elkaar. Dan de pan met inhoud even wegzetten.
  6. Neem nu een andere pan en maak de romige saus. Warm de boter op, voeg flink wat oude kaas toe (deze moet smelten), flink wat kookroom en de melk. Goed mengen, goed roeren. Voeg nu al roerend de bloem toe. Blijf constant roeren, de saus wordt nu dik, hoe dikker en hoe gladder, hoe beter!
  7. Neem nu een flinke ovenschaal en doe er eerst een laag vulling in (gehakt met de elleboogjes), dan een laag saus en herhaal dit nogmaals.
  8. Maak de schotel af met de overige oude kaas, de Parmezaan en de Mozzarella.
  9. Zet nu de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat hij mooi gegratineerd is en de bovenlaag van de kazen mooi bruin is. Afgarneren met de verse peterselie. Je weet niet wat je proeft, smullen maar weer allemaal !
  10. Bewaartip: Bewaren gaat ook prima, na het eerste gebruik terugkoelen en is dan enkele dagen houdbaar in de koelkast. Gewoon stukken op een bord leggen en in de magnetron. Voor een gezin met 2 kinderen is dat niet nodig want dan gaat hij gegarandeerd helemaal op!
  11. Serveertips
  12. Serveer er een frisse tomatensalade bij met wat uienringen.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht