Macaroni met wortel en verse roomkaas

7 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 st grote ui
  • 250 g worteltjes
  • 400 g macaroni
  • 250 g hamblokjes
  • 15 g bakboter
  • 80 g verse roomkaas met kruiden
  • 75 g geraspte kaas
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Maak de wortel schoon, snijd in dunne plakjes en kook 7 min.
  3. Kook macaroni in ruim water beetgaar.
  4. Verhit boter en bak de ui en de wortel al omscheppend 5 min.
  5. Giet macaroni af en schep het uimengsel, de ham, de roomkaas en 2/3 deel van de gerapste kaas erdoor.
  6. Breng op smaak met curry.
  7. Doe de macaroni over in een ovenschaal samen met het wortelmengsel en verdeel er de rest van de kaas over.
  8. Laat de kaas in een voorverwarmde oven (200 C) in 25 min goudbruin kleuren.
  9. Lekker met kropsla en ei.
keesmeewisse