Macaroni met spekjes, spinazie en ricotta

11 20 5 5
Aantal personen:
  • 350 gr macaroni grande of andere pasta
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr gerooktespek reepje of blokjes
  • 1 flinke witte ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • allee het geel geraspte schil van 1 bio citroen
  • 500 gr verse spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr parmezaanse kaas of grano padano + extra
  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes goudbruin. Schep ze even op wat keukenpapier en laat ze uitlekken.
  2. Bak in het bakvet van de spekreepjes de ui en knoflook 2-3 minuten.
  3. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta met de spekjes, kaas, citroenrasp en wat kookvocht door het ui mengsel.
  4. Verwarm de pasta op matig vuur en schep er de spinazie in kleine porties door; roer tot de groente net is geslonken. Of laat in een aparte pan de spinazie slinken en werk dan de groente door de pasta.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel er de ricotta in ‘klontjes’ over het geheel en rasp er nog wat kaas over. Serveer meteen.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht