Macaroni met ham en kaas

3 80 0 5
Aantal personen:
  • 80 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 1,15 l melk
  • 1,7 dl room
  • 300 gr macaroni
  • 550 gr gekookte ham
  • 173 gr geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Maak een bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe.
  2. Laat de bloem een beetje aanbakken (ongeveer 5min.).
  3. Neem de pot van het vuur alvorens er de melk rustig, beetje bij beetje, aan toe te voegen.
  4. Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden.
  5. Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken.
  6. Terwijl je de saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
  7. Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim spoelen onder koud water.
  8. Dan gaan we verder met de saus: bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  9. De saus smeuïg maken met room en eventueel wat extra melk.
  10. Voeg de geraspte kaas toe.
  11. Als laatste, de stukjes ham toevoegen en het geheel goed doorroeren.
  12. De macaroni heropwarmen in de saus en goed doorroeren.
  13. Giet alles in de ovenschotel en doe er wat geraspte kaas over.
  14. Zet de ovenschotel ongeveer 15 min. in de oven op 180°.
Brigitte H