Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat

18 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 middel grote ui gesnipperd
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 2 el vloeibare vetstof
  • 3 el bloem
  • 3 dl halfvolle melk
  • 50 gr geraspte 30 + kaas
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 225 gr macaroni
  • 200 gr gerookte kipfilet in plakjes
  • 3 stevige tomaten in plakken
  • paar verse blaadjes basilicum
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  1. Dit is een recept uit het boek" Bereik en behoudt je ideale gewicht " van de Nederlandse Slankheidskoningin of .Dieetgoeroe Sonja Bakker. Per portie van 225 gram 385 kcal .
  2. Op de foto zie je de hoeveelheid voor 2 personen.
  3. Omdat ik geen Parmezaanse kaas had en geen mosterdpoeder, heb ik het recept iets moeten aanpassen en gebruikte ik nog wat geraspte 30+ kaas en een theelepeltje grove mosterd.
  4. We hebben gesmuld van deze dagelijkse, snelle, gezonde lekkere schotel.
  5. Breng de gesnipperde ui en de bouillon aan de kook en laat het geheel onder af en toe roeren in ca 6 min inkoken, totdat de ui glazig is.
  6. Verwarm de vloeibare vetstof, bloem en melk in een pannetje en klop stevig, zodat er een dikke saus ontstaat.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er de 30 + kaas , het ui mengsel en mosterdpoeder door.
  8. Ondertussen heb je de macaroni gekookt volgens de beschrijving op de verpakking en goed laten uitlekken.
  9. Roer de macaroni door de saus en stort het geheel in een lage ovenschaal.
  10. Leg de plakjes gerookte kipfilet en de tomaat plakken op het geheel.
  11. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en stop hier en daar een blaadje basilicum.
  12. Grill, totdat de bovenkant lichtbruin is.
  13. Serveer met een warm broodje en een frisse salade of een bakje rauwkost.
  14. Bron Zie de tekst. Eigen foto
Love to Cook