Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus

17 30 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 500 gr macaroni
  • 400 gr gehakt
  • 1 st beschuit
  • 1 dl melk
  • 1 st ei
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 kl blikje tomatenpuree
  • 500 gr ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 st laurierblad en takje tijm
  • 1 eetlepel suiker
  1. Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook
  2. lichtbruin.
  3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de
  4. saus 20 minuten sudderen.
  5. Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de
  6. overige ingredi├źnten bij, behalve de boter.
  7. Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ┬▒ 20 balletjes van.
  8. Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15
  9. minuten bruin en gaar.
  10. Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een
  11. vergiet uitlekken.
  12. Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni.
  13. Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm
  14. alles nog even goed door.
  15. Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.
  16. veel ingredienten maar echt weinig werk .. zo klaar en overheerlijk
hildeke3105