macaroni met bloemkoolroosjes

23 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 175 gr geraspte (oude kaas)
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 el verse fijngesneden basilicum
  • 600 gr bloemkoolroosjes
  • 350 gr macaroni (grande)
  1. - Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar en
  2. giet af
  3. - Kook bloemkoolroosjes in weinig water met zout 2-3 min (echt niet langer anders zijn de bloemkoolroosjes papperig)
  4. - Giet bloemkool af en laat groente goed uitlekken
  5. - Verhit in een wok de olijfolie. Bak de bloemkoolroosjes al omscheppend in 3-4 min knapperig gaar. Voeg de knoflook met de crème fraiche, het basilicum en zout en peper naar smaak toe.
  6. - Schep de pasta met de helft van de kaas door de bloemkool en verwarm het geheel nog 1 min.
  7. - Schep de pasta in 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Super lekker vegetarisch gerechtje!
Mkestie