Macaroni grande met tomaten-paprikasaus, venkel en bacon

1 25 0 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 250 gr bacon in blokjes
  • 2 teen knoflook gehakt
  • 1 takje rozemarijn naaldjes gehakt
  • 1 gele of ropde paprika zonder zaad in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 350 gr macaroni grande( of andere naar keuze)
  • scheutje kookroom
  • 3 el bladpeterselie fijn gehakt
  • 1/2 knol venkel zo dun mogelijk in reepjes geschaafd
  1. Bak de bacon op matig vuur in een droge koekenpan in 4-5 minuten knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  2. Bak in het bakvet de knoflook, rozemarijn en paprika 2 minuten.
  3. .
  4. Voeg de tomatenblokjes met sap toe. Laat de saus afgedekt 10-15 minuten op matig vuur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  6. Giet de pasta af en meng door de saus in de pan. Voeg de spekjes toe en meng er een scheutje room door.
  7. .Schep de pasta in diepe borden. Verdeel er de venkel en peterselie over
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht