Macadamiakoekjes

10 0 0 5
Aantal personen:
  • 150 g witte chocolade
  • 150 g zachte boter
  • 125 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g gezouten macadamianoten
  1. Voor ongeveer 40 stuks:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade in stukjes.
  3. Roer de zachte boter romig met de suiker en de vanillesuiker.
  4. Voeg het ei, de bloem en het bakpoeder toe en roer om.
  5. Meng de stukjes chocolade en de nootjes door het beslag.
  6. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  7. Vorm met een theelepel kleine hoopjes deeg en schep ze op de bakplaat, laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak ze in 12 tot 15 min knapperig in de oven.Tip: Variëren kan naar smaak, bijvoorbeeld met 150 g donkere chocolade, of 200 g gezouten pinda's in plaats van macadamianoten.
sofied