Mac & cheese met gekarameliseerde ui en romig roquefortsausje

19 30 4 5
Aantal personen:
  • 120 g Solo margarine
  • 3 uien
  • 250 g champignons
  • 100 g Roquefort
  • 200 ml Solo Crèmefine Cuisine
  • 500 g macaroni
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • gemalen Parmezaanse kaas (naar eigen smaak)
  • zeezout
  • zwarte peper
  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  2. Smelt 100 g Solo margarine in een antikleefpan op een gemiddeld vuur en voeg de ui toe.
  3. Voeg een scheutje water toe en laat de uien 4 minuten zachtjes karameliseren tot ze goudbruin zijn. Voeg indien nodig nog wat Solo margarine en/of water toe.
  4. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Stoof de champignonplakjes zo’n 5 minuten in een beetje Solo margarine tot ze al dente zijn.
  6. Doe de Solo Crèmefine Cuisine samen met de Roquefort in een steelpannetje. Laat de Roquefort op een zacht vuur smelten in de Solo Crèmefine tot je een mooi, heerlijk romig sausje krijgt.
  7. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
  8. Meng de macaroni met de gekarameliseerde ajuin, de champignons en het Roquefortsausje. Werk af met wat gehakte bieslook en Parmezaanse kaas.
Goestjes
Meer inspiratie

BelgischPastaHoofdgerecht