Maaltijdsoep met pasta, wortelen, tomaat en prinsessenboontjes

12 35 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr pasta ( elleboogjes of schelpjes )
  • 2 grote uien , fijngesnipperd
  • 2 blikken tomatenblokjes , sap behouden ! (of 800 gr verse)
  • 4 wortelen , in schijfjes
  • 300 gr prinsessenboontjes
  • 4 stengels bleekselder , in blokjes
  • 30 gr bakboter
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 l water
  • peper en zout
  1. Kook de pasta net niet gaar , en laat de pasta uitlekken in een vergiet .
  2. Kook de schijfjes wortelen enkele minuten voor (kooktijd afhankelijk van de dikte van de schijfjes) , het voorkoken van de wortelen verkort de kooktijd van de soep .
  3. Laat de boter smelten en stoof hierin de ui enkele minuten , voeg de wortelen, prinsessenbonen en bleekselder bij de ui en laat nog even verder stoven .
  4. Overgiet met de gepelde tomaten en het tomatensap , voeg dan1 liter water toe en 3 verkruimelde groentebouillonblokjes .
  5. Laat de maaltijdsoep op een zacht vuurtje koken tot de verschillende groenten gaar zijn , doe dan de pasta bij de maaltijdsoep, breng op smaak met peper en zout en laat nog enkele minuten doorkoken .
  6. Deze maaltijdsoep met pasta kan zowel warm als lauw geserveerd worden .
  7. Eet smakelijk :)
troubs