Video afspelen

Luxekalfsburger met pittige aardappelen

1105 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Voor de kalfsburger

  • 400 g kalfsgehakt
  • enkele zongedroogde tomaten
  • verse kruiden (peterselie, basilicum en salie)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 50 g feta
  • Solo

Voor het bijgerecht

  • 12 aardappelen
  • paprikapoeder
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • Solo Frituurvet
  • ronde broodjes

Voor de salsa

  • 1 sjalotje
  • 1 lente-uitje
  • 1 bosje koriander
  • witte balsamiek azijn
  • 1 tomaat
  1. Meng het kalfsgehakt met de versnipperde zongedroogde tomaten, het paneermeel en het ei.
  2. Hak de verse kruiden fijn, voeg ze aan het vlees toe en kruid af met peper en zout. Meng er als laatste de verkruimelde feta bij. Laat koel op smaak komen. Maak hamburgers van het gehakt.
  3. Snij de aardappel in maanvormige partjes en bak ze goudbruin in heet Solo Frituurvet. Strooi er paprikapoeder naar smaak over.
  4. Snij de tomaat in tweeën, ontpit ze en verdeel in dobbelsteentjes.
  5. Hak voor de salsa de koriander, de sjalot en het lente-uitje zeer fijn en meng ze met de tomaten. Meng ze goed door elkaar met een scheutje witte balsamiek azijn. Snipper de sla en hou apart.
  6. Bak de hamburgers in de pan met wat Solo Vloeibaar.
  7. Snij de broodjes open en leg op ieder een gebakken hamburger.
  8. Lepel er een beetje saus op en ‘sluit’ de hamburger met de bovenkant van het broodje.
  9. Serveer alles en werk af met een schoteltje salsa.
Solo