Luxe toast champignons

40 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:

Voor de toast champignons:

  • 4 grove sneden desembrood of bruin boerenbrood
  • 1 bakje champignons (oesterzwammen, cantherellen...)
  • Solo
  • scheutje verse room
  • citroenverbena (of oregano of dragon)
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • Voor de notensla: handvol rucola
  • pistachenootjes
  • scheutje olijfolie
  • balsamico

Voor het gepocheerd eitje:

  • 4 eitjes
  • scheutje azijn
  1. Maak de toast: toast het brood in de toaster of onder de grill in de oven.
  2. Maak de champignons schoon en scheur de grootste champignons in stukken.
  3. Was de kruiden zorgvuldig, dep droog en hak fijn.
  4. Verhit de Solo in een koekenpan en bak de champignons mooi bruin.
  5. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken.
  6. Verdeel de champignons over de toasts en werk af met de verse kruiden.  
  7. Maak het slaatje: Was de rucola zorgvuldig en dep droog.
  8. Hak de pistachenootjes in stukjes en meng met de rucola.
  9. Breng op smaak met de olijfolie en balsamico.
  10. Pocheer het eitje: Breng een ruime pot water aan de kook met een scheutje azijn.
  11. Breek de eieren voorzichtig in 4 aparte schaaltjes.
  12. Breng met een lepel het water in een draaiende beweging en laat er 1 voor 1 de eitjes inglijden.
  13. Laat de eitjes 1-2 minuten pocheren en haal ze eruit met een schuimspaan. 
  14. Serveer de toast met het slaatje en gepocheerde ei.
Solo