Luxe hamburger met gefrituurde aardappelpartjes

134 50 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Hamburger

  • 400 g kalfsgehakt
  • enkele zongedroogde tomaten
  • bosje platte peterselie
  • 80 g geitenkaas (bijvoorbeeld Le Chèvre Chimasien)
  • 100 g paneermeel
  • 3 eigelen
  • busseltje koriander
  • enkele takjes basilicum
  • 2 versie salieblaadjes
  • peper en zout
  • 4 zuiderse broodjes
  • 4 dungesneden snedes bacon
  • 4 snedes Provencaalse smeltkaas (bijvoorbeeld Cailladou)
  • 4 grote takken rozemarijn (om spiesen van te maken)

Gefrituurde aardappelen

  • 12 middelgrote aardappelen (bijvoorbeeld bintjes)
  • snuifje paprikapoeder

Saus

  • 1 eetlepel Saus
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Salsa

  • 1 tomaat
  • 1 sjalotje
  • 1 lente-uitje
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • geutje witte balsamico-azijn
  1. Hamburger
  2. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Snipper de platte peterselie, de koriander, basilicum en salie fijn en meng onder het gehakt. Voeg de eigelen, de kaas en het paneermeel toe en meng goed zodat alle ingrediënten mooi in het gehakt verwerkt zijn. Laat het gehakt wat rusten in de koelkast en vorm er dan hamburgers van.
  3. Gefrituurde aardappelen
  4. Was de aardappelen grondig, de schil blijft er immers aan.
  5. Snij de aardappelen in maanvormige partjes en bak ze in twee keer goudbruin in de friteuse. Strooi er naar smaak paprikapoeder over.
  6. Saus
  7. Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat je een gladde saus krijgt. Je kan de verhoudingen uiteraard ook aanpassen naar eigen smaak.
  8. Salsa
  9. Pel de tomaat, snij in partjes en verwijder de pitjes. Snij het tomatenvlees in dobbelsteentjes.
  10. Snipper koriander, sjalot en lente-ui zeer fijn.
  11. Was en droog de ijsbergsla en snij in fijne reepjes.
  12. Doe alles in een kom en schenk er een scheutje witte balsamico azijn over. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
  13. Presentatie
  14. Bak de hamburgers op de grill of in de pan.
  15. Snij de broodjes open en leg er een gebakken hamburger op.
  16. Hierop komt een plakje smeltkaas. Schik er een lepel salsa op.
  17. Leg de bovenkant van het broodje er bovenop. Prik de luxe-hamburger vast met een rozemarijntak. Zo blijft alles goed op z’n plaats. Leg de hamburger op een bord, dresseer er de gefrituurde aardappelpartjes bij en lepel er wat saus bij.
Solo