Lunch of brunchbroodjes met roerei

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 4 eieren
  • 1 flinke hand rucola
  • 4 plakjes ardennerham
  • 25 gr roomboter
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 50 ml slag of kookroom
  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen in ca. 10 min. af.naar smaak.
  2. Klop de eieren los met de slagroom, de peterselie en zout en peper naar smaak.
  3. Smelt in een koekenpan de boter. Draai het vuur laag en schenk het eimengsel in de pan. Bak het roerei op laag vuur (zo laag en langzaam mogelijk!) en roer voortdurend met een houten spatel. Neem de pan van het vuur als het roerei voor 3/4 is gestold (zie tip).
  4. Snijd de broodjes open. Beleg elk broodje met 1 plakje ham, een beetje roerei en paar blaadjes rucola. Zet de broodjes op een schaal en serveer ze meteen.
Love to Cook