Luikse wafels

78 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 350 g bloem
  • 150 g Maïzena Plus
  • 300 g parelsuiker
  • 50 g verse gist
  • 215 g Solo op kamertemperatuur
  • 125 ml lauw water
  • 2 eieren
  • 70 g kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • Solo Vloeibaar om in te vetten
  • Extra nodig:
  • wafelijzer
  1. Zeef 200 g bloem en de Maïzena in een ruime mengkom.
  2. Los de verse gist op in 125 ml lauw water en giet dit bij het bloem-Maïzenamengsel. Voeg de kristalsuiker, de eieren en 15 g Solo toe. Roer alles met een spatel tot een gladde, homogene massa. Strooi hierover de rest van de bloem en voeg een snuifje zout toe.
  3. Verdeel de rest van de zachte Solo in blokjes en leg ze bovenop het deeg (zo wordt de margrine perfect kneedbaar). Laat de kom met deeg 15 minuten op een warme plaats rusten.
  4. Kneed het deeg een vijftal minuten stevig door. Maak er met de handpalmen een platte schijf van en verdeel hierover de parelsuiker.
  5. Rol het deeg op tot een worst en verdeel die in stukjes van ongeveer 100 g. Rol elk stuk tot een bolletje en laat ze nog een tiental minuten rijzen onder een handdoek.
  6. Verwarm intussen het wafelijzer op de hoogste stand en borstel het lichtjes in met wat vloeibare Solo. Druk de deegbolletjes in de wafelvorm en bak de wafels een vijftal minuten. Laat de wafels kort afkoelen op een rooster maar serveer ze lauwwarm.
Maïzena
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht