Luiks slaatje

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 krop krulsla
  • 1 bakje veldsla
  • 100 g rucola
  • 200 g kipfilet
  • 2 appelen
  • 0.5 komkommer
  • 1 bosje radijzen
  • 2 el 2 pijnboompitten
  • 1 sjalotje
  • 2 el Becel Bakken en Braden
  • 2 el 2 Luikse stroop
  • 2 tl 2 roze peperbolletjes
  • 1 el 1 Becel Koolzaadolie
  • peper
  1. Schil de appel en snij in stukjes. Snij de komkommer en de radijsjes in kleine blokjes. Hak de sjalot fijn. Snij de kipfilet in fijne reepjes.
  2. Bak de kipreepjes in Becel Bakken en Braden rondom aan. Voeg de Luikse stroop en de stukjes appel toe en laat nog 2 minuten bakken. Kruid met peper.
  3. Meng de slasoorten met de komkommerblokjes, de radijsjes, de pijnboompitten, de roze peperbolletjes, de sjalotjes en de Becel Koolzaadolie. Schep de gekarameliseerde kipreepjes en appeltjes door de sla en dien meteen op.
Becel
Meer inspiratie

SaladeGevogelte