Luchtige Wafels

61 45 2 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 4 dl melk
  • 4 dl water (bruisend)
  • 225 g boter
  • olie (voor het wafelijzer)
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 4 el suiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • poedersuiker
  1. Voorbereiding: Werk met ingrediƫnten op kamertemperatuur. Meng de eieren met suker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.
  2. Zeef de zelfrijzende bloem en het aardappelzetmeel boven de deegkom en meng door het beslag. Voeg er de zachte boter bij en roer glad.
  3. Meng de melk met het bruisende water en roer tot een vloeiend beslag.
  4. Verhit een wafelijzer tot stand 3 Ć  3,Breng wat olie met een borsteltje op het wafelijzer. Vul met het beslag en bak de wafels goudbruin.
  5. Bewaar ze op een rooster tot alle wafels gebakken zijn. Serveer met poedersuiker.
Kristof H.