Luchtige stroopwafelcake met kleine stukjes stroopwafel

6 70 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr zachte boter + iets voor de vorm
  • 150 gr suiker
  • 59 gr basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd + iets voor de vorm
  • 1 tl kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 200 gr stroopwafels in kleine stukjes
  • 1 cakevorm ca 30 cm
  1. Voorbereiding
  2. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem.
  3. Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa.
  4. Klop één voor één de eieren erdoor.
  5. Voeg beetje voor beetje voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor + het zout en de kaneel.
  6. Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg.
  7. Vul de cakevorm met het deeg.
  8. Bereidingswijze
  9. Zet de vorm met het deeg in het midden van de KOUDE oven.
  10. Zet de oven op 170 graden C. en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.
  11. Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is.
  12. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
  13. Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
  14. ServeertipsLekker bij de koffie of thee
Love to Cook