Luchtige chocoladebavaroistaart

61 30 4 5
Aantal personen:
  • 3 Eieren
  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 gr witte suiker
  • 50 gr vanillesuiker
  • 1 koffielepel oploskoffie
  • 5 dl room
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 pak madeirakoekjes
  • 1 kop chocoladekrullen of hagelslag
  1. Klop de eigelen luchtig op tot ze bijna wit zien. Los de oploskoffie op in een beetje heet water. Klop het eiwit samen met de suiker tot sneeuw. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade. Ik smelt mijn chocolade telkens in het microschenkkannetje van tupperware op een hele lage wattage. Klop de room op met de vanillesuiker. Meng tenslotte alles voorzichtig en los de gelatineblaadjes erin op. Neem een springvorm en zet aan de randen de vingerkoekjes waarvan je het onderste stukje recht afsnijdt zodat ze blijven rechtop staan. Ook de bodem had ik bedekt met koekjes. Giet de chocolademassa nu op de koekjes en laat opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.
  2. Onweerstaanbaar.........
Vadied