luchtig mals rozijnenbrood

44 120 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr Bloem ( Luxebrood van Aveve)
  • 16 gr Verse gist
  • 15 gr Boter
  • 10 gr Zout
  • 300 ml Water op kamertemperatuur
  • Rozijnen (hoeveelheid naar eigen keuze)
  1. -Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml)
  2. -Voeg alle ingrediƫnten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)
  3. -Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .
  4. -Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe . - -Bol op en leg in een broodvorm.
  5. -Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).
  6. -Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .
  7. - Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).
  8. - Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .
  9. - Ps indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken
  10. Smakelijk
DanielBuysse