Lotte op Oostendse wijze

9 0 5 5
Aantal personen:
  • 500 g lotte
  • 200 g gepelde garnalen
  • 500 ml water
  • 200 ml Becel koffiemelk
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Vis
  • 1 citroen
  • 2 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar
  • 1 el 1 Maïzena
  • peper
  • 0.25 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 el 1 Becel Koolzaadolie
  • verse gehakte basilicum
  • gekookte natuuraardappelen
  • gehakte peterselie
  1. Snij de komkommer en de tomaat in blokjes en meng ze met de Becel Koolzaadolie en de basilicum.
  2. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook en voeg de Becel koffiemelk toe. Los de Maïzena op in 100 ml water en schenk dit bij de kokende bouillon. Laat het al roerend wat inkoken tot een saus. Meng de garnalen erdoor.
  3. Serveer de lotte met de saus, de komkommer-tomaatsalade en gekookte natuuraardappelen met gehakte peterselie.
Becel