Lotte of staartvis met fijne kruidensaus

51 30 2 5
Aantal personen:
  • 700 gr lotte of staartvis
  • peper en zout
  • 3 dl droge witte wijn
  • tijm, laurierblad
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel
  • 2 eierdooiers
  • 100 gr boter
  • 2 soeplepels gehakte kervel
  • 2 soeplepels gehakte bieslook
  • 2 soeplepels gehakte peterselie
  • 1 koffielepel dille
  1. Breng water aan de kook met zout, peper en gesneden ui, voeg er de wijn, wortel, tijm en laurier bij, pocheer hierin de vis gedurende 25 min (tegen het koken). Haal ze uit en houd ze warm. Giet 1/2 L van de bekomen visbouillon door een zeef in een kookpannetje, bind met roux, breng op smaak met citroensap en neem van het vuur. Nu beetje bij beetje de boter onder de saus roeren, alsook de 2 eierdooiers, voeg op het allerlaatst de kruiden bij de saus. Opdienen met kleine gekookte aardappeltjes, versier met schijfjes citroen en eventueel halve maantjes in bladerdeeg
doreen_1